ZANESENA JADRANKA KOSOR

'HDZ opet ima povijesnu ulogu'

31.10.2011 u 15:42

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske vlade i HDZ-a Jadranka Kosor je najavila kako će predložiti financiranje izborne kampanje bankovnim zajmovima, a predložit će da bankama ponude i osobne mjenice.

'Planirali smo financirati ovu kampanju podizanjem kredita. Sada sasvim sigurno mogu reći da je to vrlo teško i komplicirano, ali jedan od načina koji ću predložiti vodstvu stranke jest da potencijalnoj banci ili bankama koje bi mogle dati kredit ponudimo i osobne mjenice', rekla je Kosor u Omišu odgovarajući na novinarski upit kako će HDZ financirati kampanju.

Nije željela komentirati blokadu HDZ-ove imovine, rekavši da odgovor na to pitanje treba tražiti u državnom odvjetništvu kao jedinom mjerodavnom tijelu za to.
'Moji kolege i ja moramo poštovati sve propise i sve odluke svih neovisnih tijela', dodala je.

Po njezinim riječima HDZ je povijesna stranka koja je najzaslužnija za stvaranje samostalne, demokratske i neovisne Hrvatske.

'U ovom trenutku moramo čuvati HDZ i nikomu nećemo dopustiti da udara na stranku u cjelini, nego, ako je bilo pojedinačnih odgovornosti, tu odgovornost treba individualizirati, a odgovorni i odgovarati', kazala je Kosor, dodavši kako će ona kao predsjednica HDZ ohrabrivati sve članice i članove HDZ-a.

'Ovo su teška vremena, ali mi imamo snage i odlučnosti te možemo i ove neprilike svladati. Sigurno je da smo nužni Hrvatskoj jer bez stabilne i jake Hrvatske demokratske zajednice nema stabilne Hrvatske. To je ponovno naša povijesna uloga i na tomu ćemo raditi', istaknula je Kosor.

Ponovila je kako će HDZ nastaviti borbu protiv korupcije „do posljednjeg daha, bez ostatka, prema svima koji su se ogriješili o zakon, a prvi smo otvorili borbu protiv korupcije i rekli da ta borba bude nemilosrdna'. 'Tko je bio lopov mora ići u zatvor', naglasila je Kosor.

Na upit kako komentira za HDZ nepovoljne ankete, rekla je kako ih ne želi komentirati.

No, kako je rekla, 'jedna je od HDZ-ovih zadaća da se ne ostvari jedan od projekata Kukuriku koalicije - takva izborna prednost koja bi omogućila da Kukuriku može bez kontrole drugih mijenjati Ustav, zacementirati neke projekte koji nisu dobri za Hrvatsku, dovesti MMF, smanjiti mirovine, plaće i braniteljska prava. To nećemo dopustiti i zato tražimo konsenzus svih snaga u Hrvatskoj koje smatraju da bi na taj način Hrvatska išla u potpuno pogrešnu smjeru', kazala je Kosor.

Na upit što će HDZ učiniti pobijedi li na izborima, istaknula je kako će se nastaviti provedba projekata koje je sadašnja vlada počela jer je završetkom pregovora s EU-om, kako je rekla, otvoreno bezbroj reformi. Pritom je kazala kako će se nastaviti i borba protiv korupcije, jačanje gospodarstva i fiskalne odgovornosti.

'Mi smo pokrenuli projekt 'Brijuni Rivijera' i sada ćemo pokrenuti i projekt 'Kupare'', dodala je Kosor u Omišu.