VJEROVALI ILI NE

HDZ odbio, pa SDSS izgradio spomenik hrvatskim braniteljima

06.09.2013 u 19:04

Bionic
Reading

Kad nam je ove godine SDSS-ov načelnik Jovičić izašao u susret, mi branitelji smo uz veselje i radost doživjeli i šok. Naime, čini se da su maske popadale – vijećnici HDZ-a i dio SDP-ovaca bili su protiv izgradnje spomenika što je odjeknulo kao bomba i ni dan danas nam nije jasno zašto, ispričao je za Novosti predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata u Vrginmostu Pero Mutić

Kada se prije mjesec dana, na sjednici Općinskog vijeća Gvozda, razgovaralo o inicijativi da se u Vrginmostu podigne spomenik hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, vijećnici HDZ-a i dio vijećnika SDP-a pokazali su neočekivanu i začuđujuću nezainteresiranost pa čak i protivljenje. Isto tako, neočekivano i začuđujuće, podršku inicijativi branitelja dalo je svih vijećnika SDSS-a na čelu s općinskim načelnikom Brankom Jovičićem pa je veliki križ sa spomen-pločom usred Vrginmosta ipak izgrađen i svečano otvoren na Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, otkriva tjednik Novosti

'Inicijativa za izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima stara je gotovo sedam godina. Udruge hrvatskih branitelja iz Vrginmosta u nekoliko navrata Općini Gvozd uputile su zahtjev za pomoć u izgradnji spomenika, no to nije realizirano zbog više razloga od kojih je najveći bio nedostatak sredstava. U blizini autobusnog kolodvora u Vrginmostu bilo je svojevremeno improvizirano spomen-obilježje, drveni križ zavezan za odsječeni betonski stup gradske rasvjete kako se ne bi srušio', ispričao je za Novosti načelnik Jovičić.

Općina Gvozd odlučila je napokon pomoći braniteljima pa im je u srpnju ove godine odobreno 12.500 kuna za njegovu izgradnju.

'Kad nam je ove godine načelnik Jovičić izašao u susret, mi branitelji smo uz veselje i radost doživjeli i šok. Naime, čini se da su maske popadale – vijećnici HDZ-a i dio SDP-ovaca bili su protiv izgradnje spomenika što je odjeknulo kao bomba i niti dan danas nam nije jasno zašto. Pa HDZ je u Vrginmostu prisutan 18 godina, a od toga su na vlasti bili šest. Sve to vrijeme nisu niti brinuli o polaganju vijenaca na improvizirano obilježje, a kamoli pokušali izgraditi novi spomenik poginulim braniteljima', rekao je predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata u Vrginmostu Pero Mutić, koji je ujedno i nezavisni općinski vijećnik.

Istaknuo je kako načelniku Jovičiću skida kapu, 'jer se ponaša kao načelnik svih stanovnika Općine Gvozd, bez obzira na vjeru i naciju'.