KOSOR U BJELOVARU

'HDZ nikada nije prestao spominjati Tuđmana'

22.11.2011 u 21:32

Bionic
Reading

'Pobjeda, pobjeda … viva Croatia, živjela Hrvatska', orilo se večeras bjelovarskom školsko-sportskom dvoranom tijekom HDZ-ovog središnjeg predizbornog skupa za II. izbornu jedinicu

'Sigurna sam da su uranili s veseljem svi oni koji su već podijelili foteljice i ispili šampanjac gledajući ankete i da će se 5. prosinca probuditi s glavoboljom kad vide našu pobjedu', kazala je Jadranka Kosor obraćajući se više od 1200 okupljenih HDZ-ovih članova koji su njezine riječi pozdravili gromoglasnim pljeskom.

'O tome tko će voditi Hrvatsku u naredne četiri godine odlučit će hrvatski građani, a ne oni koji su napustili Sabor u lipnju 1991. godine i oni koji su 2000. godine smanjili braniteljske mirovine, smanjili naknade rodiljama, otpustili oko 3500 policajaca, smanjili plaće državnim službenicima… Neće oni nama držati lekcije kako se vodi država', kazala je Kosor uz gromoglasno odobravanje stranačkih pristalica.

Podsjećajući na sve što je HDZ-ova vlada učinila u zadnje vrijeme, od završetka pregovora do borbe protiv korupcije, Kosor je kazala da Hrvatska danas ima dva moguća pravca kojima može krenuti, no da vjeruje da će građani znati izabrati i prepoznati ispravan put, a to je onaj koji nudi HDZ.

Podsjećajući da je HDZ najjači kada je najteže, Kosor se posebno osvrnula na to da im se spočitava zašto u zadnje vrijeme češće nego inače spominju ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana rekavši da u HDZ-u ga nikada nisu prestali spominjati.

Podsjećajući na uspjehe svoje vlade potvrdila je da će 9. prosinca potpisati pristupni ugovor s Europskom unijom i to nalivperom koje joj je poklonio Sveti Otac Benedikt XVI. te time poručiti europskim partnerima da će Hrvatska nakon što postane punopravna članica itekako voditi računa o njegovanju svojih kršćanskih korijena.

'Idemo raditi, idemo pokazati kako se voli Hrvatska i kako se daje sve za Hrvatsku, a Hrvatsku nizašto', zaključila je Kosor pozivajući okupljene da 4. prosinca ni slučajno ne ostanu doma nego da sa svojim obiteljima i prijateljima izađu na birališta i svoj glas daju HDZ-u.

Osim predsjednice stranke na skupu je među ostalima govorio i Đuro Popijač, nositelj HDZ-ove liste za II. izbornu jedinicu. Najavljujući sigurnu pobjedu Popijač je poručio biračima da Hrvatsku ne mogu voditi oni koji nikada u životu ništa drugo nisu radili osim bili partijski činovnici, aludirajući na članove Kukuriku koalicije. Popijač je uputio i poruku Radimiru Čačiću koji je nedavno navodno rekao da je Hrvatska u blatu.

'Ne, gospodine Čačiću, mi nismo u blatu, Hrvatska nije u blatu, hrvatski narod nije u blatu, nego ste vi u blatu', kazao je Popijač i dobio gromoglasan pljesak.