svađa u sinju

HDZ: Neka Bulj poveća plaće i u gradskim ustanovama, Bulj: To su laži i obmane

18.07.2023 u 16:51

Bionic
Reading

Vijećnici HDZ-a u sinjskom Gradskom vijeću pozvali su u utorak gradonačelnika Miru Bulja (Most) da za minimalno 10 posto poveća plaće svim radnicima gradskih ustanova, ne samo zaposlenicima u Gradskoj upravi, Bulj ih proziva za laži i obmane.

Vijećnici HDZ-a tvrde da je Bulj "potajice i bez ijedne javne informacije" koncem travnja potpisao novi kolektivni ugovor za zaposlenike Gradske uprave kojim je osnovica plaće podignuta za više od 10 posto, a povećana su im i sva ostala materijalna prava, regres, božićnica, dar za dijete za sv. Nikolu, uskrsnica, troškovi prijevoza, jubilarne nagrade, itd.

Kažu da nisu protiv tog povećanja, ali jesu "protiv diskriminacije u režiji Mira Bulja i Mosta", pa od gradonačelnika traže da "žurno i odmah" osigura povećanje plaće u iznosu od minimalno 10 posto za sve radnike gradskih ustanova, kao i materijalna prava jednaka onima zaposlenika Gradske uprave.

 Konkretiziraju kako se radi o Javnoj vatrogasnoj postrojbi Sinj, Dječjem vrtiću Bili Cvitak Sinj, Kulturnom umjetničkom središtu, Gradskoj knjižnici Sinj i tvrtkama Kamičak, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine, Čistoća Cetinske krajine, Gradskom kinu Sinj, Gospodarskoj zoni Kukuzovac. 

Klub vijećnika HDZ-a, kojemu je na čelu Stipe Perić, svoj je zahtjev formalizirao u Zaključak koji upućuje na sinjsko Gradsko vijeće. 

Bulj je pak Hini rekao kako su mu neprihvatljive "laži i obmane HDZ-a" čiji je predsjednik sinjskog ogranka Igor Vidalina ranije bio predstojnik Ureda grada, a nakon poraza na lokalnim izborima otišao je na godišnji odmor. Potom ga je stranka, kaže Bulj, nagradila mjestom voditelja podružnice Veteranskog centra u Sinju.

"Otkako sam na vlasti, tetama u dječjem vrtiću dignuta je plaća za 15 posto, Javnoj vatrogasnoj postrojbi 10 posto, a sada će se plaće povećati i zaposlenicima Gradske uprave što smo stavili u novi kolektivni ugovor, jer je stari istekao", objašnjava Bulj. 

 Što se tiče firmi poput Vodovoda i odvodnje te Čistoće, grad Sinj je upisan kao suvlasnik, a moja je intencija da se i u tim tvrtkama plaće povećaju, kazao je Bulj navodeći kako se za prijašnjih gradskih vlasti povećavala plaća isključivo pročelnicima.

 Bulj podsjeća i da ne prima plaću gradonačelnika, te da se novo povećanje kolektivnim ugovorom od 10 posto ne odnosi na njegova zamjenika Denisa Bobetu.