'BITKA ZA ZADAR'

HDZ konačno otkriva kandidata, razišli se SDP i HNS

29.04.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Zadarski HDZ večeras će konačno objaviti ime kandidata za gradonačelnika Zadra. U klubu Arsenal HDZ-ovci će predstaviti i koalicijsku listu za Gradsko vijeće u kojoj će još participirati HSP Ante Starčevića i HSU.

Kako saznajemo većih iznenađenja ne bi trebalo biti. Očekuje se potvrda neslužbene informacije prema kojoj će kandidat za gradonačelnika biti Božidar Kalmeta, a za dogradonačelnika aktualni gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Druga dogradonačelnička kandidatura rezervirana je jednog od članova HSP-a Ante Starčevića.

Istovremeno je zadarskom SDP-u potpisan koalicijski sporazum triju stranaka na županijskoj razini. Sa zajedničkom listom za Županijsku skupštinu i kandidatima za mjesta župana i dožupana na izbore će izaći SDP, HSLS i DSU. Kandidatkinja koalicije za županicu je Renata Sabljar Dračevac, dok su kandidati za dožupane SDP-ovac Budimir Genda i HSLS-ovac Mate Radović. Iznenađenje je izostanak HNS-ovaca u ovoj koaliciji.

'Na žalost HNS je odustao od koalicije. Pretpostavlja se da je do razilaženja došlo zbog prevelikih apetita ove stranke za prvim mjestima na koalicijskoj listi. Tražili su tri mjesta među prvih osam kandidata što je za ostale koalicijske partnere bilo neprihvatljivo. Mjesto dožupana nije ilo sporno. Ipak, vjerujemo da će nam biti postkoalicijski partner, rekla je Dračevac koja je uvjerena u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.