davor bernardić

'HDZ je za šeficu Povjerenstva htio instalirati prijateljicu Plenkovićeva savjetnika Macana'

20.02.2018 u 13:56

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić s konferencije za novinare poručio je Andreju Plenkoviću da Hrvatskoj ne treba premijer koji se skriva 15 dana te da mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići. Bernardić je optužio HDZ-ovce da su za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa željeli instalirati prijateljicu premijerova savjetnika za medije Krešimira Macana

Šef SDP-a Davor Bernardić na konferenciji za novinare ustvrdio je da se u Agrokoru odvija legalna pljačka u režiji vladajućih te da se kroz angažman savjetnika izvlače milijuni kuna.

'Neka se Plenković izjasni što će poduzeti tako da ga čuju radnici koji za cijeli svoj radni vijek ne zarade koliko Ante Ramljak zaradi u mjesec dana. Vrijeme je da Plenković pokaže odgovornost, nama treba premijer koji donosi odluke i koji se ne skriva 15 dana od javnosti', rekao je Bernardić.

Davor Bernardić održao konferenciju za medije u središnjici SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Šef SDP-a kaže kako potpredsjednica Vlade Martina Dalić više ne može biti ministrica.

Bernardić je komentirao i neuspjeli pokušaj HDZ-a da za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa izabere Natašu Novaković.

'Vladajući više nemaju parlamentarnu većinu', poručio je, a potom rekao kako je nevjerojatno to da HDZ želi za predsjednicu Povjerenstva instalirati prijateljicu Plenkovićeva savjetnika za medije Krešimira Macana.