TOMAŠIĆ I GALIĆ

HDZ i HSP AS demantirali da stoje iza prosvjeda protiv ćirilice

08.04.2013 u 18:15

Bionic
Reading

Dan poslije zagrebačkog prosvjeda protiv postavljanja ploča s ćirilićnim natpisima u Vukovaru, Grad heroj ugostio je visoke europske i državne dužnosnike i osvanuo oblijepljen plakatima kojima se sugerira da iza prosvjeda protiv ćirilice stoje HDZ i HSP dr. Ante Starčević

'Ne, HSP AS uopće ne stoji iza toga, jer da smo mi stajali, mi smo dovoljno samosvjesni da bi izašli i rekli - mi smo iza toga. Dakle, to uopće nije istina', rekla je Media servisu predsjednica stranke Ruža Tomašić

Na plakatu koji je na svojoj Facebook stranici objavila Građanska akcija tvrdi se kako je vodstvo stožera netom prije prosvjeda u Vukovaru bilo na instrukcijama kod HDZ-ovog župana Bože Galića koji je Media servisu rekao.

'Te insinuacije da sam ja nekakve upute davao to nije točno. Mislim da je Stožer dovoljno snažan i da ima svoja opredijeljenja jasna i čista i da nije potrebno da netko njima u tome pomaže. A što se tiče mojih stavova oni su jasni - ja sam protiv uvođenja ćirilice u ovom momentu, jer nisu stvoreni uvjeti za uvođenje ćirilice', rekao je Galić.

Jučerašnje zagrebačko okupljanje protiv službene upotrebe ćirilice u Vukovaru komentirao je bivši predsjednik države Stjepan Mesić. U priopćenju odaslanom medija nazvao ga je udarom na ustavni i zakonski poredak Hrvatske i skupom netolerancije, nerijetko mržnje, a nedvojbeno otvorene prijetnje legalno i demokratski izabranoj vlasti.