U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

HDZ, HSLS i HSS idu zajedno na izbore

03.02.2017 u 16:13

Bionic
Reading

Županijske organizacije HDZ-a, HSLS-a i HSS-a potpisale su u petak koalicijski sporazum te će zajedno izići na lokalne izbore u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Koalicijski odnos definiran je 'Nacrtom sporazuma o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji na formiranju zajedničke vlasti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji' koji je danas i službeno potpisan u Hercegovcu. Prema potpisanom sporazumu, HDZ će dati kandidata za župana, a HSS i HSLS kandidate za njegove zamjenike, priopćila je Županijska organizacija HDZ-a.

U prostorijama Hrvatskoga seljačkog doma sporazum su potpisali predsjednici županijskih organizacija Miro Totgergeli (HDZ), Boro Bašljan (HSS) i Slavko Došen (HSLS).

Kako je u četvrtak navečer na sjednici odlučio Županijski odbor HDZ-a, kandidat za župana bit će Totgergeli, koji je za svoju kandidaturu dobio jednoglasnu potporu stranačkih kolega. Osim s kandidatima za izvršnu vlast, partneri su se dogovorili da će pred birače izaći i sa zajedničkom listom za Županijsku skupštinu.

Sporazum, kako su istakli njegovi potpisnici, omogućuje čvršću suradnju i udruživanje snaga u općinama i gradovima, no o tome tek slijede konkretni razgovori. Tom se koalicijom, svi se slažu, stvara nova snaga koja svojom pozitivnom energijom može snažnije pokrenuti tu županiju, a vjeruju da će tu snagu do izbora prepoznati i građani te svojim je glasom poduprijeti, navodi se, među ostalim, u priopćenju.