KRAŠ O MALOM BISKVITU

'HBOR-ovim kreditom radila bi se konkurencija Životinjskom carstvu'

29.05.2014 u 16:35

Bionic
Reading

Tvrtka Kraš odgovorila je na prozivke koje je na tportal.hr iznio Tomislav Ljutić, vlasnik tvrtke Mali biskviti u kojeg je pak na današnjoj konferenciji za novinare Slavko Linić, bivši ministar financija, uperio prstom kazavši kako je on jedan od razloga zbog kojih je smijenjen

Linić je kazao kako je Ljutić dobio kredit od HBOR-a u visini 20 milijuna kuna, a da je u konačnici na investiciju vrijednu 40 milijuna kuna zapravo trebao dobiti 28 milijuna kuna kredita jer bi mu tvrtku dokapitalizirao i Questus fond.

Njegove tvrdnje Ljutić je opvrgnuo nazvaši Linićevu presicu 'potezom očajnika'. Dodao je i da premijera Milanovića ne poznaje, a da je ministra Marasa vidio jednom u životu. Zbog Linićevih prozivki najavio je, ukoliko mu projekt propadne, sudsku tužbu protiv bivšeg ministra, ali i Kraša čiji čelni ljudi ga s Linićem 'sotoniziraju' otkako je otišao iz te tvrtke.

Na Ljutićeve riječi iz Kraša su se očitovali priopćenjem koje donosimo u cijelosti.

'Prema našim saznanjima, društvo Mali biskvit d.o.o. čiji je osnivač i direktor Tomislav Ljutić, bivši član Uprave društva Kraš d.d., je u postupku odobravanja kredita HBOR-a koristilo poslovne informacije Kraša d.d. i njegovih poslovnih partnera koje nisu javno dostupne i koje predstavljaju poslovne tajne našeg društva. Također su u postupku odobravanja kredita iznesene netočne informacije o prelasku velikog broja vodećih Kraševih radnika društvu Mali biskvit d.o.o.

Prema dostupnim informacijama, samim kreditom financirala bi se dijelom i proizvodnja izvan RH i to proizvoda koji prema tvrdnjama društva Mali biskvit d.o.o. predstavlja konkurent poznatog Kraševog branda Životinjsko carstvo i drugih, što je izravno protivno temeljnoj svrsi HBOR-a – poticanju razvoja i izvoza domaćeg poduzetništva.

Kraš trenutno ne raspolaže s dovoljno informacija kako bismo mogli zauzeti svoje konačno stajalište u pogledu pravnih kvalifikacija poduzetih radnji društva Mali biskvit d.o.o.', stoji u priopćenju.