VRH SPC-A U JASENOVCU

Hasanbegović na pokopu episkopa pakračkih

23.02.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović danas će biti posebni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Pakracu, gdje će sudjelovati na parastosu i pokopu četvorice episkopa pakračkih, odnosno vraćanju njihovih zemnih ostataka u kripte

U Pakracu će se sastati i s vrhom Srpske pravoslavne crkve na čelu s patrijarhom Irinejom, s kojim će zajedno obići radove na Vladičanskom dvoru, čiju obnovu financira država, odnosno Ministarstvo kulture.

Potvrdio je to za Jutarnji list sam Hasanbegović koji se jučer na Pantovčaku, osim s predsjednicom Grabar Kitarović, susreo i s Miloradom Pupovcem, predsjednikom Srpskog narodnog vijeća i izdavačem Novosti.

'Razgovarali smo samo o protokolu. U Pakrac idem kao izaslanik predsjednice, a na taj veliki narodni događaj išao bih i da nisam izaslanik predsjednice. Pozvao me episkop slavonski Jovan i ja sam se rado odazvao', kazao je Hasanbegović.

Na sastanku s predsjednicom Grabar-Kitarović bilo je riječi samo o protokolu u Pakracu, a ne i o naslovnici Novosti na kojoj se Hasanbegović našao zbog slike sa splitske rive, ali i teksta objavljenog u listu Nezavisna država Hrvatska.

Prije susreta u Pakracu, “vlada” Srpske pravoslavne crkve s patrijarhom Irinejom sastat će se u Jasenovcu, gdje će se održati sjednica Svetog arhijerejskog sinoda. Nakon sjednice, održat će se sastanak Svetog arhijerejskog sinoda i Odbora za Jasenovac SPC-a. Posjet Jasenovcu nije planiran.