udari bure

HAK: Promet pojačan, otežava ga i jak vjetar

09.07.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Pojačan je promet na autocestama prema moru, osobito na A1 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Jankomir prema naplati Lučko, pojedinim graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima

Po izvješću HAK-a u 9 sati, vozi se usporeno: na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povremeno se usporava između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru mora te Sveti Rok i Maslenica u oba smjera; na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatnom postajom Goričan u smjeru Zagreba kolona je oko kilometar; a na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona je pred graničnim prijelazom Rupa u oba smjera; na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija.

Na državnoj cesti DC 102 na Krčkom mostu (1. do 4.+ 810 km) promet se povremeno usporava u oba smjera; na pojedinim dionicama autocesta-u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca i Obrovca); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most (DC106). Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.