UDARNI VIKEND

HAK preporučuje: U subotu ne krećite na put od 4 do 13 sati

28.07.2017 u 22:38

Bionic
Reading

Zbog udarnog turističkog vikenda pojačan je promet na većini cesta prema moru i unutrašnjosti. Najveće se, prema moru očekuju sutra pa HAK preporučuje da se od 4 ujutro do 13 sati nikako ne kreće na put

Izuzmu li se granični prijelazi i naplatne postaje šest je kritičnih mjesta gdje se očekuju zastoji: zagrebačka obilaznica, dionica autoceste Lučko - Bosiljevo, Istarski ipsilon, Krčki most te luke Zadar i Split.

Trenutno je promet srednje gust na većini cesta iz smjera unutrašnjosti prema moru, i obrnuto. Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Najveća su opasnost nesreće zbog umora vozača ili nepoštovanja ograničenja. Opet se pokazalo - čim popusti koncentracija, lako se događaju lančani sudari, a onda i zastoji.

Povremeno se gužve stvaraju i na graničnim prijelazima, no na rijetkima se čeka više od nekoliko desetaka minuta. Prema moru vrhunac gužvi očekuje se tek u subotu, pa HAK preporučuje da se taj dan od 4 ujutro do 13 sati nikako ne kreće na put. Koji su alternativni putevi pogledajte u HAK-ovoj prometnoj prognozi za vikend.