STANJE NA CESTAMA

HAK: Jaka bura otežava promet na Jadranskoj magistrali

19.04.2023 u 07:20

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), kolnici su mjestimice mokri i skliski, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Privremena regulacija prometa je na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu):

  • između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica;
  • između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera;
  • na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3).

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.