PH ZA KADETE I JUNIORE

Hajdukovi klinci demolirali Dinamove

02.10.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Iako je u seniorskoj konkurenciji Dinamo još uvijek za nekoliko pedalja ispred Hajduka, u mlađim kategorijama ove je sezone drukčija slika

U nedjelju su prijepodne u Splitu, u sklopu sedmog kola prvenstva Hrvatske, snage odmjerili Hajduk i Dinamo u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. 'Bili' su slavili u oba dvoboja, kadeti sa 3:0 odnosno juniori sa 4:1, te su 'modrima' odmakli na pet bodova i u kadetskoj konkurenciji (Hajduk 21, sa svih sedam pobjeda, Dinamo 16) i u juniorskoj (Hajduk 19, šest pobjeda i jedan remi, Dinamo 14). S time što su se u juniorima između Splićana i Zagrepčana ugurali Riječani, koji su u subotu u Zadru slavili sa 3:0.

Strijelci za kadete su bili Tonči Mujan u 48. i 56. minuti te Mario Pašalić u 75. Juniori 'bilih' su slavili sa 4:1. Poveli su gosti golom Čakaruna, ali samo šest minuta, točnije u 13. minuti, kasnije Ivan Tomičić je pogodio za 1:1. Domaćini su poveli golom Josipa Radoševića s bijele točke. Dvoboj je odlučen u 64. minuti kada je za 3:1 zabio Miro Kovačić, a konačnih 4:1 postavlja Tomislav Kiš u 73. minuti.

Dvoboji Hajduka i Dinama privukli su brojna poznata imena, u Poljud su svratili nekadašnji reprezentativci Boris Živković i Mario Stanić, bili su tu Ivan Gudelj i Zoran Vulić, utakmice nije propustio pogledati ni Hajdukova predsjednik Hrvoje Maleš.

Svi su u splitskim redovima sijali su od sreće, a direktor omladinske škole Hajduka Ivica Matković jednostavno je blistao.

'Sada se vidi da smo Dinamo ne stigli, već i prestigli. Najvažnije je da izbrusimo ove dijamante koje imamo i iz svake generacije svorimo barem trojicu za prvu momčad', rekao je Matković.