ODALI MU POČAST

Hajduk obilježio 30. godišnjicu smrti legendarnog Vukasa

04.04.2013 u 23:39

Bionic
Reading

Prošlo je 30 godina od prerane smrti jednog od najvećeg igrača u povijesti Hajduka i hrvatskog nogometa, Bernarda 'Bajde' Vukasa, kome su danas na Poljudu počast odali prvotimci, struka i suigrači iz Hajduka, te brojni prijatelji i članovi obitelji.

Prije 30 godina Hajduk je izgubio jednog od svojih najboljih igrača, izgubio je Bernarda 'Bajdu' Vukasa, koji je u anketi Večernjeg lista proglašen najboljim nogometašem u povijesti hrvatskog nogometa. Danas su se tim povodom, a na inicijativu udruge 'Vurutak' pred 'Bajdinim' spomenikom na Poljudu okupili njegovi suigrači, prijatelji, rodbina, ali i aktualni prvotimci Hajduka, članovi stručnog stožera i uprave…

Pred spomenik je vijenac položio Hajdukov predsjednik Marin Brbić, a prigodne su govore održali novinar Ivan Princivali i član Hajdukovog Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan. Okupljeni su potom otišli do obližnje crkve Sv. Ante u kojoj je održana misa zadušnica, koju je predvodio ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Potom su se svi preselili u kino dvoranu stadiona na Poljudu, gdje je održana komemoracija.

Uz prigodan film o 'Bajdinim' majstorijama, predsjednik Marin Brbić obećao je kako će Hajduk zauvijek čuvati uspomenu na jednog od najboljih igrača u povijesti kluba. 'Nisam imao sreću da ga gledam uživo, ali o njegovoj veličini najbolje govori broj odigranih utakmica i postignutih pogodaka u dresu Hajduka' kazao je Brbić.

Legende se prisjetio i njegov suvremenik Stanko 'Špaco' Poklepović, koji je kazao kako je 'Bajdin' dribling bio jedinstven jer on nije driblao nogama, nego tijelom. 'Generacija u kojoj je nastupao ostavila je poseban pečat u povijesti Hajduka, a on je ostavio poseban pečat u toj generaciji. Ne samo da je bio odličan nogometaš, 'Bajdo' je bio i odličan čovjek, koji se brzo uklopio u novu sredinu. Imao sam 'nesreću' da igram za Splita na poziciji na kojoj sam ga morao čuvati, a to je bio nemoguć zadatak' zaključio je Poklepović.