KRAPINA HDZ-OVCU HORVATU

Hajdaš Dončić novi zagorski župan

18.05.2009 u 08:13

Bionic
Reading

Po neslužbenim rezultatima s 311 od 312 biračkih mjesta u Krapinsko -zagorskoj županiji, Siniša Hajdaš - Dončić iz SDP-a (kandidat SDP,HNS,ZDS,HSU,DC) novi je zagorski župan s 53,22 posto glasova

On je osvojio nekoliko tisuća glasova više od svojeg protukandidata Milivoja Škvorca iz HDZ-a (kandidat koalicije HDZ,HSS,HSLS,ZS), koji je dobio 42,86 posto glasova birača i već čestitao Hajdaš-Dončiću na pobjedi. Većinu s 46,48 posto glasova birača u Županijskoj skupštini dobila je lista SDP, HNS, DC, ZDS, HSU, a lista HDZ, HSS, HSLS, ZS dobila je 41,93 posto glasova.

Gradonačelnik Krapine po neslužbenim rezultatima sa svih 15 biračkih mjesta je Josip Horvat iz HDZ-a, koji je s 51,64 posto glasova sugrađana pobijedio HNS-ova Željak Vincelja.

U zagorskim gradovima HDZ-ov je dr. Miroslav Kopjar Pobijedio u Zlataru i Vilmica Kapac (HDZ) u Pregradi. SDP je dobio gradonačelnike u Zaboku , Ivana Hanžeka, u Klanjcu Željak Kolara i u Oroslavju Ivana Tuđu, koji je i bio jedini kandidat za čelno mjesto Oroslavja. U Donjoj Stubici gradonačelnik će se birati u drugome krugu.