STANJE NA CESTAMA

Gužve prema Jadranu, vozi se u kolonama

07.07.2012 u 13:16

Bionic
Reading

Na ulasku na autocestu A 1 u Lučkom kolona vozila je duga oko 500 metara, a na izlazu oko 3 kilometra, izvijestio je u 12,30 sati Hrvatski auto-klub.

Zbog vožnje u koloni na dionici Zagreb-Karlovac (u oba smjera) vozačima se savjetuje strpljenje te da prilagode brzinu i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost.

Vrlo je gust promet na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, gdje je na naplati Zaprešić kolona na izlazu s autoceste duga oko 800 metara, te na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, prema Lipovcu.

Veće su gužve i na Istarskom ipsilonu, (kolona u smjeru GP Kaštel je oko 6 km), na riječkoj obilaznici i duž jadranske magistrale, posebice u turističkim mjestima, pa povremeno dolazi do zastoja.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama zabranjen je promet danas do 14 sati, a sutra od 12 do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrane.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, otvoren je izlaz na čvoru Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku, a zbog gužve je usporen izlaz. Vozila s teretom širim od 3,25 m koriste izlaze Vrata, Delnice ili Kikovica.

Ulazak osobnih vozila pojačan je još na graničnim prijelazima Goričan, Trnovec, Rupa, Pasjak i Metković, na Kaštelu i Plovaniji u oba smjera, a na Bajakovu na izlasku čeka se oko jedan sat.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima i lukama prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, pa trajekti plove po potrebi.