OBORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

Gužve i kilometarske kolone na cestama

31.08.2013 u 12:19

Bionic
Reading

Posljednji vikend kolovoza opet je u znaku gužvi na cestama. Učenicima nova školska godina počinje u ponedjeljak pa nije ni čudo da su baš ovoga vikenda svi krenuli prema kontinentu

Promet je gust na autocesti A1 u smjeru unutrašnjosti, osobito između čvorova Bosiljevo i Lučko. Pojačan je i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane.

Na naplati Lučko za izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 4 km.

Zbog gustog prometa na autocesti A2 prema graničnom prijelazu Macelj, na naplatama Trakošćan i Krapina kolone vozila duge su oko 5 km.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, a bit će u nedjelju od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti D1 zabrana nema.

Zbog održavanja treninga i automobilističke utrke bit će zatvorena županijska cesta ŽC2219 Stubičke Toplice-Pila-Sljeme danas, u subotu, 31. kolovoza od 11.30 do 19 sati i sutra, u nedjelju, 1. rujna, od 10 do 18 sati. Obilazak: županijskom cestom ŽC2220 Strmec Stubički-Kraljev Vrh-Zagreb-Sljeme i obrnuto.

Do 31. kolovoza do 19 sati zbog održavanja sajma “Agroexpo” u Virovitici je zatvoreno uže središte grada: Rusanova ulica na dijelu od državne ceste D2 (kružni tok kod kavane Nova) do raskrižja s Bečkom ulicom. Obilazak je označen privremenom prometnom signalizacijom.

Zbog međunarodnog otvorenog prvenstva Splita i Kupa Hrvatske u triatlonu na području Splita 31. kolovoza u vremenu od 10:40 do 11:10 te od 13.20 do 15 sati za vrijeme biciklističke utrke bit će zatvorene prometnice na relaciji od uvale Bene-ceste prije kružnog toka-Institut-Vila Dalmacija-skretanje za Obojenu svjetlost-Institut-Bene.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca,
- D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica,
- D43 Graberje-čvor Ivanić Grad,
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D518 Osijek-Markušica-Gaboš-Jarmina, na dionici od nadvožnjaka u ulici kneza Trpimira (južna osječka obilaznica) do nerazvrstane ceste Brijest-Osijek.

Do 31. kolovoza od 8 do 19 sati zbog razminiranja se zatvara županijska cesta ŽC4257 Osijek-Bilje. Obilazak je državnom cestom D7.

Na državnim cestama D1 između Udbine i Gračaca i na D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Do 30. kolovoza u 20 sati zbog radova je zatvorena državna cesta D36 u Karlovcu, na dijelu ulice Selce od križanja s ulicom Banija do križanja sa sporednim krakom ulice Selce. Vozi se obilazno preko Orlovca.

Naizmjence se vozi:
- Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina),
- na D34 Donji Miholjac-Črnkovci,
- na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi),
- na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

U Zagrebu:
- do 1. rujna zbog opasnosti od odrona zemlje, istočni kolnik Aleje Bologne na dijelu od Aleje Seljačke Bune do čvora Jarek, bit će zatvoren za sav promet, a vozit će se dvosmjerno zapadnim kolnikom,
- do 20. rujna u 20 sati zbog radova na Strojarskoj cesti od Ulice grada Vukovara do Branimirove ulice, uspostaviti će se jednosmjeran promet u smjeru sjevera,
Obilazni pravac: Branimirova – Av. M. Držića – Ulica grada Vukovara,
- do 1. listopada u 20 sati zbog radova na glavnom sabirnom kanalu, ulica Dr. L. Naletilića od Prigradske ulice do oteretnog kanala Sava-Odra bit će zatvorena za sav promet. Obilazni pravac: Prigradska–Brezovička–Karlovačka cesta–Dr. L. Naletilića i obrnuto.

Gužve ima i na graničnim prijelazima - ulazak: Metković i Stara Gradiška; izlazak: Bregana, Kaštel i Plovanija; oba: Bajakovo (ulaz čekanje 30 minuta), Macelj i Rupa. Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona oko 2-3 km).