frka na odboru za financije

Grozdana Perić negira da je kritičarima poručila da ne vole Hrvatsku: Evo što sam im zapravo rekla

11.04.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić (HDZ) negira da je u petak kritičarima Nacionalnog plana oporavka rekla ne vole Hrvatsku i zatim naprasno prekinula sjednicu na kojoj se raspravljalo o ovom dokumentu.

Zastupnica stranke Centar Marijana Puljak, kao i dvoje vanjskih članova Odbora za financije i državni proračun, Iva Tomić i Vuk Vuković, u petak su se zgražali zbog navodnog postupka Grozdane Perić, a ona nam je jučer kazala da su to 'gnjusne laži i izmišljotine'.

Sjednicu je, ističe, vodila na tolerantan način i svakome je omogućila iznošenje mišljenja o Nacionalnom planu oporavka, piše Novi list.

'Prvo je govorio predstavnik Vlade, potom saborski zastupnici, uključujući i gospođu Puljak, a onda i vanjski članovi Odbora. Nikoga nisam prekidala, imali su vrlo dugačke ekspozee i svatko je rekao svoje', priča Perić svoju verziju događaja.

Navela je da ona govorila na kraju, a kako je u petak imala još obveza zaključila je sjednicu Odbora.

'Ali, gospođa Puljak, koja misli da je sve sama katastrofa, našla se uvrijeđena mojim istupom i htjela je lamentirati o tome kako ja nisam u pravu. Ne, rekla sam joj, ovo je bila moja završna riječ, sjednica je gotova i idemo dalje, imamo i drugih obaveza osim sjednice Odbora za financije i državni proračun', navodi Perić i dodaje da nitko nije bio zakinut u želji da iskaže svoje stavove o Nacionalnom planu oporavka.

HDZ-ova zastupnica demantira da je bilo kome zamjerila nedostatak ljubavi prema domovini.

'Govorila sam o tome da će Hrvatska dobiti značajna financijska sredstva, preko šest milijarda eura, koja moramo potrošiti sukladno propisanim kriterijima. Svaka od država članica Europske unije može osporiti nečiji nacionalni plan u slučaju da nije u suglasju s uredbama. Gospođa Puljak i gospodin Vuković skloni su tvrditi da ništa u Hrvatskoj ne valja, da je sve korumpirano, da javne nabave nisu nepristane. U petak su i za digitalizaciju rekli da je loša. Zato sam osjetila potrebu kazati im da moramo voljeti sami sebe i svoju državu i priznati da je dosta toga i dobro napravljeno', kazala je Perić za Novi list.

Kaže da je naglasila da moramo sami sebe poštovati.

'Važno je da poštujemo vlastitu državu jer onda će nas i drugi. U tom sam konteksu pohvalila sam Nacionalni plan oporavka kao kvalitetan materijal, a prije mene je to učinio i gospodin Josip Tica, koji je rekao da je on bolji nego Nacionalna razvojna strategija. To je sve što sam rekla u završnom izlaganju', poručila je Grozdana Perić.

Kategorički odbacuje drukčija tumačenja njezinih riječi sa sjednice Odbora za financije i državni proračun.

'Nikome nisam rekla tu budalaštinu da ne voli Hrvatsku, to je izmišljotina gospođe Puljak. Isključivo sam iznosila činjenice, a svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nitko niti ne očekuje da opozicija podržava sve što radi Vlade', kazala je dodavši da je vrlo tolerantna osona i gnjsna laž da je rekla što joj se pripisuje..