UREDNICI ULIZIVAČI

Grivičić dao ostavku na članstvo u Vijeću HRT-a

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 07.03.2012 16:01
  • Objavljeno 07.03.2012 u 16:01
Darko Grivičić

Darko Grivičić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Darko Grivičić, član Programskog vijeća (PV) HRT-a, dao je ostavku na navedenu funkciju. Na taj način PV je s jedanaest spao na šest članova. Iz različitih razloga u proteklih nekoliko mjeseci ostavke su podnijeli Sanja Ivić, Viktorija Car, Ante Tomić i Milan Kujundžić

Razloge za ostavku Grivičić je obrazložio riječima: 'Između istine i javnosti stoje vrijedne uredničke ruke koje se žele svidjeti. Dajem ostavku na mjesto člana Vijeća HRT-a.'

Unatoč tome što je ostalo bez petog člana, Vijeće prema svom poslovniku još može funkcionirati i donositi odluke za koje je potrebno šest ruku u zraku, dok u situacijama koje su propisane Zakonom o HRT-u i za koje treba dvotrećinska većina to neće moći učiniti. 

Uz krnje Vijeće, rupa je i u Nadzornom odboru koja je nastala odlaskom Orsata Miljenića na mjesto ministra pravosuđa. Kad se zna da su preostala tri člana NO-a zajedno s Upravom zatražila smjenu predsjednice NO-a Silvije Luks, situacija u strukturama na Prisavlju koje nadgledaju i donose određene odluke ne može se nazvati drugačije doli kaotičnom.

I dok s jedne strane predsjednica PV-a Nada Zgrabljić Rotar požuruje Sabor da popuni Vijeće novim ljudima, s Markova trga sve su glasnije najave da će se uskoro ići u izmjenu Zakona o HRT-u, što bi značilo da će se ići na smjenu Uprave, NO-a i PV-a.

Ako se to ne dogodi, NO bi novog člana mogao dobiti do kraja ovog tjedna jer natječaj je završen, čeka se sjednica Odbora za medije, a na stolu predsjednika Odbora Branka Vukšića nalazi se pet koverata s imenima kandidata koji bi željeli nadzirati rad kuće na Prisavlju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi