UDAR NA DŽEP

Grijanje u Virovitici skuplje za 95 posto!

28.09.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Poskupljenje od 95,45 posto za grijanje u sadašnjoj situaciji veliki je udar na džep Virovitičana pa će ga plaćati skuplje nego Zagrepčani. Na to je na sjednici Gradskog vijeća upozorio Siniša Prpić, vijećnik i predsjednik Hrvatske stranke pravne države iz Virovitice

'Dobili smo informacije od predstavnika stanara da je veliko poskupljenje jednostavno nepodnošljivo, a riječ je o 800 do 1.000 korisnika grijanja koje grije pet kotlovnica u zgradama Virovitice. Za jedan stan od 70 kvadrata u siječnju potrošilo se 1.000 kuna, sada će to biti 1.950,45', kaže Prpić za Glas Slavonije naglasivši da građanima neće pomoći ni razdjelnici za toplinsku energiju koji štede energiju i za tridesetak posto.

Na aktualnom satu u srijedu pitao je gradonačelnika Ivicu Kirina (HDZ) čemu poskupljenje, ali nije dobio konkretan odgovor. Samo je Zvonko Kožnjak, direktor poduzeća Plin VTC, objašnjavao kako su energenti skuplji, a oni nekoliko godina nisu dizali cijene.

Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je Plin VTC od Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) tražio poskupljenje u iznosu od 123 posto, ali im to nije odobreno.

Da je grijanje skuplje tvrdi i umirovljenik Zvonimir Smolić. Do sada mu je najveći račun bio 800 kuna i to početkom godine. Za istu potrošnju u sljedećem razdoblju očekuje račun od 1.500 kuna, što je veliki udar na njegov džep.

'Ogorčen sam, ali u mojoj zgradi imamo umirovljenika koji imaju samo 1.600 kuna mirovine i gotovo sav iznos otići će im na plaćanje grijanja, a to je sramota', kaže Smolić.