snažna i brza promjena vremena

[FOTO/VIDEO] Jaka kiša paralizirala Zagreb: Ulice, zgrade i auti u centru grada plivali pod vodom

24.07.2020 u 16:20

Bionic
Reading

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na terenu su bile sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a bilo je i velikih problema u prometu.

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i obiteljske kuće, trgovine, kafići.

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su tijekom večeri zauzete. Primljene su na tisuće poziva građana, poplavljene su stotine objekata.

Jedno vrijeme u prekidu je bio tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste.

  • +7
Kiša poplavila Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Čitatelj tportala snimio je ove prizore na Sigečici.

Promjenu vremena donio je sustav koji je u Hrvatsku stigao iz sjeverne Italije u petak poslijepodne. Nevrijeme praćeno vjetrom i pljuskovima zabilježeno je u Istri i na Kvarneru. Nakon dolaska nevremena temperature zraka pale su za više od 10 stupnjeva.

Jaki pljusak poplavio je pak ulice Senja.

Nakon dolaska nevremena temperature zraka su pale za više od 10 stupnjeva. Oko 15:30 nevrijeme se nalazi ispred Senja i jedan dio ispred Lošinja, te postupno napreduje na istok, javlja Dalmacija danas.

Još uvijek su na snazi upozorenja za opasne vremenske prilike, javlja DHMZ, ali niže razine od jučerašnjeg. Za područje Zagreba na snazi je narančasto upozorenje meteoalarma.