'GUGLAJTE POVODANJ'

Dunja Mazzocco Drvar o najavljenom nevremenu: Večeras nađite čvrst zaklon, ne zalazite u podvožnjake i garaže!

24.07.2020 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što su prognostičari DHMZ-a za petak navečer izdali crveni meteoalarm te preporučili stanovništvu središnje i sjeverne Hrvatske da odgodi putovanja zbog moguće opasnosti po život i imovinu, dramatičnim najavama pridružila se i prognostičarka Dunja Mazzocco Drvar

'Karlovac, Zagreb, Krapina, Varaždin, večeras povodanj. Imate dvije minute da zaguglate što je to povodanj i još desetak sati da sagradite arku. I da, kratkoročne prognoze su informativnije, da ne kažem pouzdanije, od dugoročnih', napisala je Mazzocco Drvar na Twitteru.

U nastavku prepiske najavila je da se udar oluje na zagrebačkom području očekuje oko 20 sati te preporučila osobama koje putuju na more da krenu u drugom dijelu noći.

Mazzocco Drvar je dodala i sljedeći savjet: 'Za ovakvo nešto ne pomaže kabanica. Čvrst zaklon je must have. Ne zalazite u podvožnjake, garaže i slična konkavna mjesta. Usput, nije loše da i Sisak, Bjelovar, Koprivnica, Gradiška i okolica budu u pripravnosti, za slučaj da se oluja odluči za manji detour.'

  • +7
Proljetni pljusak u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin/PIXSELL

Unatoč čestim vremenskim ekstremima posljednjih godina, ovo je najdramatičnija najava nevremena na području središnje Hrvatske od 2013. Tada je, podsjetimo, zagrebački Ured za hitne situacije dogovorio s velikim trgovačkim centrima na gradskom području da građani parkiraju svoje automobile u njihovim prostorima.

Ipak, tada je najavljeno nevrijeme zaobišlo zagrebačko područje, a vidjet ćemo kako će biti ovoga puta. U svakom slučaju, upozorenja meteorologa nalažu oprez.