'SHIT OF THE WEEK'

Grbin: Siguran sam da bi Posavec dobio Feralovu nagradu

18.06.2017 u 11:59

Bionic
Reading

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin komentirao je izjavu međimurskog župana Matije Posavca (HNS), koji je u Točki na tjedan televizije N1 objasnio što za njega znači prijevara birača

'Čitatelji Ferala se sigurno sjećaju nagrade Shit of the Week. Poprilično sam siguran da bi ju Matija Posavec dobio ovim komentarom: 'Prevara birača je kad iznevjerite njihova očekivanja na jedan konkretan način, kada se sve pokaže loše, kada se to odrazi na standard ili na nešto od čega ljudi žive. Za ovo ne znamo hoće li biti dobro ili ne, ovo je jedna šansa za koju tek treba vidjeti kakva će biti. Možda se pokaže dobrom, možda će građani za godinu dana vidjeti da se to trebalo napraviti i pljeskati će tome. Već sam rekao da se divim svakome tko može predvidjeti političku situaciju. Ovo je odluka koje je najjače odjeknula'.

A ako ste si dali truda i pročitali ove duboke misli, onda preporučam i da poslušate, jer zvuči puuuno gore...', napisao je Grbin na Facebooku.

Podsjetimo, župan Posavec u petak je u Čakovcu objavio ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kao i na sve druge stranačke pozicije na nacionalnoj razini stranke. Odluku je donio nakon osobnog promišljanja i zato jer smatra da Međimurke i Međimurci ne bi podržali njegov angažman u novoj koalicijskoj Vladi ni njegov angažman kao predsjednika HNS-a.

'Upravo zbog odanosti građanima i biračima, kao i zbog činjenice da uspjeh HNS-a u Međimurju nije rezultat stranačke markice već mog imena i prezimena dajem ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS, kao i sve druge stranačke nacionalne funkcije u HNS i povlačim iz nacionalne politike stranke', rekao je Posavec na konferenciji za novinare u Čakovcu.

Svjestan je, kaže, da ta odluka neće olakšati njegov odnos kao župana s Vladom RH, ali neće dozvoliti da osobni ili stranački interesi budu iznad podrške koje su mu dali međimurski građani.