šef sdp-a

Grbin o Klisoviću: Ima ozbiljno upravljačko iskustvo, bolji je od Tomaševića jer je iskusniji, a od Bandića jer je pošten

08.02.2021 u 11:41

Bionic
Reading

'Ako nismo spremni pomesti pred svojim pragom, kako možemo izaći pred građane i reći kad budemo izlazili na izbore u, recimo, Puli ili bilo kojem gradu, da ćemo pomesti korupciju?', komentirao je predsjednik Peđa Grbin odluku Glavnog odbora SDP-a koji je u subotu izbacio Željka Sabu iz stranke te raspustio zagrebačku organizaciju

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a rekao je da je Željko Sabo pravomoćno osuđen zbog političke korupcije i mita te da unatoč tome što je kaznu odslužio, priča staje na tome.

'Za njega naprosto ne može biti mjesta kao kandidata za gradonačelnika. To jednostavno nije spojivo.', komentirao je Grbin za N1 televiziju.

Dodao je kako su u Zadarskoj županiji, također, imali problema s nekim kriminalcima koji su se pokušali infiltirati u SDP, ali i to rješavaju.

'Rješavamo probleme koje imamo u Zagrebu, Vukovaru itd.', rekao je.

Grbin je istaknuo kako imaju mnoge sredine u kojima će SDP polučiti odlične rezultate te da baš zbog značaja Zagreba, u tom gradu grade 'novi, jači SDP'.

'Što se tiče gradonačelnika, mi koplje u trnje ne bacamo. Ako predlažemo osobu za koju vjerujemo da može obnavljati gradonačelnika', kazao je i potom opisao Joška Klisovića kao mogućeg kandidata SDP-a za gradonačelnika:

'Klisović ima ozbiljno upravljačko iskustvo. Svi koji su s njim radili znaju da je ozbiljan i profesionalan. On je ozbiljan kandidat i u najužem izboru je.'

Konačnu odluku SDP o tome još nije donio. Rekao je da će predložiti kandidata 'kojega se neće morati stidjeti niti oni niti građani'.

'To će se dogoditi uskoro. Kad se dogodi, nećete morati pitati jesmo li tu osobu predstavili.', rekao je Grbin koji je potom govorio o Klisoviću u odnosu na Milana Bandića i Tomislava Tomaševića:

'U odnosu na Bandića njegova (Klisovićeva) prednost je prvenstveno poštenje. To je prvo, najvažnije što građanima treba, da na čelo Zagreba dođe osoba koja je poštena.

'U usporebi s Tomaševićem jasno je da Klisović ima daleko veće iskustvo u obnašanju raznih dužnosti i u javnom i u privatnom sektoru', dodao je, zatim naveo angažmane Klisovića u Ministarstvu vanjskih poslova, kao predstojnik Ureda Predsjednika Republike, u privatnim tvrtkama…

'Imamo osobe koje imaju više iskustva, koje su radile određene osobe, koje su se na tim poslovima i dokazale”, ustvrdio je Grbin, “… nisam siguran da to iskustvo ima Tomašević.'

Grbin je u nastavku pojasnio jednu nedavnu izjavu:

'Rekao sam da mi ne bi smetalo da SDP i Možemo! budu prva i druga stranka.' te dodao kako 'bavljanje politikom nije samo gledanje svog interesa' nego u konkretnom slučaju 'boljih uvjeta za građane i građanke Zagreba':

'Ako bi uvjet za to bio da Možemo! pude prvi, a SDP drugi, ja s tim nemam problem.'

Pri kraju je komentirao najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića na temu zlostavljanja žena:

'Izjave predsjednika Republike sigurno neće pomoći u suočavanju hrvatskog društva sa zlostavljanjem. Svaka žrtva je žrtva, bila ona glumica, radnica, bilo što, mora biti zaštićena.'

Grbin je dodao kako počinitelji moraju biti sankcionirani, da se SDP bori za to da se seksualno uznemiravanje kazneno goni po službenoj dužnosti, da se ukine prekratki rok za prijavu, da bi na kraju istaknuo da je Vlada na SDP-ov prijedlog takvog zakona dala negativno mišljenje.