šefica hitne

Grba Bujević objasnila kada će se otvoriti teretane i autoškole: 'Za ljeto treba imati dobro tijelo'

04.05.2020 u 20:20

Bionic
Reading

'Ne krećemo od nule, nego bi u ovom tjednu htjeli postojeće stranje podignuti za 30 posto', komentirala je prvi dan rada u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević

'Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi', kazala je Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu gostujući u Dnevniku Nove TV.

Objasnila je kako se i do sada dosta radilo, onkološki i kronični pacijenti, dijalize. Istaknula je kako nikome ne mogu jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali očekuju da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.

'Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan', kaže Grba Bujević koja vjeruje kako će do kraja mjeseca epidemiolozi objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

'Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti', zaključila je Grba Bujević.