KRIZNI VOZNI PARK

Gradonačelniku Zadra Passat vrijedan oko 40 tisuća eura

08.01.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Grad Zadar uskoro će obogatiti svoj vozni park vozilom vrijednim gotovo 40 tisuća eura (s PDV-om). Riječ je o automobilu koji je na javnoj nabavi putem operativnog leasinga ponudio zagrebački Impuls leasing i kojeg je između tri ponude Povjerenstvo za javnu nabavu prepoznalo kao najbolju opciju. Ponuda Impuls leasinga iznosi 31.879,46 eura bez PDV-a, odnosno 39.849,48 eura s PDV-om. Potpisivanje ugovora uslijedit će nakon žalbenog roka koji je u tijeku

'Dugo su mi vozači govorili da imamo nesigurne i stare automobile čije održavanje stoji više nego ulaganje u novi. Odolijevao sam tri i pol godine mandata i evo sada kada uistinu nemamo vozilo u voznom parku popustio sam, s tim da je moja naredba bila da se ide na vozilo srednje klase', branio se Vrančić u studenome prošle godine, kada je informacija o nabavi skupocjenog automobila izašla u javnost.


Izrazio je tada želju da to bude Passat. Uslijedile su kritike da su u natječaju ciljane karakteristike Passata, da bi se na kraju ispostavilo da upravo jedan takav stiže u vozni park Gradske uprave.

Vrančić nabavu skupocjenog automobila u vremenima teške ekonomske krize ne drži spornom, štoviše vjeruje da je svojim odgovornim radom zaslužio još jedan mandat gradonačelnika Zadra. Hoće li dobiti priliku za to, odlučit će Gradski odbor HDZ-a koji još uvijek važe treba li u igru vratiti Božidara Kalmetu ili u njoj ostaviti Vrančića.