sve istražuje policija

Gradonačelniku Makarske na plakatu stavili rupu od metka na čelo i poslali jezivu prijetnju

01.05.2021 u 16:48

Bionic
Reading

Gradonačelniku Makarske Juri Brkanu (HDZ) netko je na predizbornom plakatu nacrtao rupu na čelu i ostavio prijeteću poruku. Slučaj istražuje policija

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Dragi sugrađani, noćas mi je netko ostavio "poruku" na mom predizbornom plakatu znakovitog sadržaja i s nacrtanom rupom od metka na čelu. Demokratsko pravo svih ljudi je na izborima reći svoje mišljenje i odabrati političku opciju. Međutim, prijetnje smrću, meni kao gradonačelniku, Makaraninu i ocu troje djece nikada neće biti prihvatljive. Znam da sam radeći ovaj posao 4 godine zaustavio interesne skupine da pozadinski uništavaju grad, ali ovakve prijetnje smrću prelaze civiliziranog i zakonitog ponašanja. I ovo nije prvi slučaj.

Pošto mi moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan s rupom od metka na čelu, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću u idućem mandatu i nadalje raditi za dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija. Ovu i sve ostale prijetnje, prijavio sam policiji te očekujem brzo pronalaženje ovih "hrabrih" počinitelja s obzirom na postavljeni video nadzor.

Još jedanput pozivam sve protukandidate i njihove "sponzore" da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prijete smrću meni i obitelji, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa prijetnji ne smije postati normalna."