bolest za naivne

[AUDIO] Poslušajte što je govorio makarski gradonačelnik prije samo 20 dana o koronavirusu

26.03.2020 u 20:08

Bionic
Reading

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan (HDZ) je odgovarajući na vijećnička pitanja 6. ožujka iznio prilično nonšalantan stav o koronavirusu. Trinanest dana kasnije na snagu su stupile posebne mjere za suzbijanje širenja epidemije konavirsa. Brkanova izjava na tragu je onoga što je govorio Ivo Sanader, bivši premijer iz redova iste stranke, kada je za financijsku krizu tvrdio da će zaobići Hrvatsku

'Ljudi, ne budite naivini, panika se stvara iz ničega. Uvatite se sebe, svojih briga, što je rekla Marija: očistite dvoriše, uredite okućnice, spremajte se za sezonu, budite dobri sa svojim susjedima. Korona sa simptomima malo jače prehlade, čovječe, nas drži sve u karanteni. Pa ja to ne mogu virovat?! Ne dao Bog da nam turizam zašteka zbog korone, šta ćemo onda? Zbog panike, ne bolesti', rekao je među ostalim Brkan, javlja Dalmatinski portal.

Ostatak njegovih misli poslušajte u audio zapisu ispod teksta.

Već 21. ožujka Brkan je promijenio mišljenje pa je na stranicama grada objavio apel sugrađanima da se strogo drže uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, da na izlaze iz svojih kuća i da poštuju sve druge preventivne i higijenske mjere i na taj način pokažu odgovornost u zajedničkom nastojanju sprječavanja širenja koronavirusa.