SALTO ZA PREMIJERKU

Gradonačelnik u odijelu skočio u bazen

21.12.2010 u 16:55

Bionic
Reading

Je li riječ o okladi ili nečem drugom, nije poznato, no vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić bio je toliko oduševljen novim gradskim bazenom da je pred premijerkom i ministrima u odijelu skočio u bazen izvevši salto

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano je danas u Vinkovcima otvorila novoizgrađeno zatvoreno dvoransko plivalište Lenije u Vinkovcima, vrijedno 45 milijuna kuna, za koje je novac u cijelosti osigurao grad izdavanjem obveznica i novcem iz proračuna.

'Ovo je lijepa čestitka građanima Vinkovaca za sretan Božić i uspješnu novu godinu', rekla je Kosor, ističući da grad zaslužuje bazen nakon svih ratnih patnji i doprinosa u obrani zemlje te da je ta investicija primjer uspješnoga rada gradonačelnika Mladena Karlića i njegovih suradnika, koji su znali ustrajno raditi i služiti sugrađanima.

Kompleks zatvorenih bazena u Vinkovcima prostire se na 5.019 metara četvornih unutar 10.000 metara četvornih uređene čestice u sportsko-rekreacijskom parku Lenijama. Kompleks ima 25-metarski plivački bazen i tri manja za početnike, djecu i relaksaciju, u njemu je zaposleno 19 osoba, a procjenjuje se da će njegovo održavanje stajati oko četiri milijuna kuna na godinu.

Gradonačelnik Mladen Karlić naglasio je da je riječ o suvremenom objektu, među najkvalitetnijima u Hrvatskoj, a u pripremi projekta obišlo se gotovo sve hrvatske kontinentalne bazene kako bi se doznale njihove dobre i loše strane te kako bi se izgradio 'jedan od najboljih, najekonomičnijih i najjeftinijih bazena'.

Na svečanom otvorenju bazena 49-godišnji vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić skočio je u bazen u hlačama i košulji izvevši salto.