ODLUKA JE PALA

Gradonačelnik Solina smanjio plaću sebi, zamjenicima te svim zaposlenicima u gradskoj upravi; ukinuo i uskrsnice, regres i božićnice

08.05.2020 u 15:21

Bionic
Reading

​Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević predstavio je u petak na konferenciji za novinare mjere za ublažavanje negativnog utjecaja pandemije covida-19, koje su podijeljene u tri vrste - za održavanje stabilnosti proračuna, pomoć poduzetnicima i ugroženim Solinjanima

Ninčević je istaknuo kako će se, u skladu s donesenom odlukom, svim zaposlenicima u gradskoj upravi osnovica plaće smanjiti deset posto, svim korisnicima proračuna za tri mjeseca, a sebi i svojim zamjenicima plaću će smanjiti 15 posto. Osim toga, obustavit će se isplata uskrsnice, regresa za godišnji odmor i božićnice, rekao je solinski gradonačelnik.

Objasnio je da su mjere osmišljene kako bi se pomoglo poduzetnicima i građanima te radi stabilnosti proračuna, a podijeljene su u tri vrste - prva je za održavanje stabilnosti proračuna, druga za pomoć poduzetnicima i treća za pomoć ugroženim Solinjanima.

"Donio sam odluku o smanjenju osnovice plaće deset posto za sve zaposlenike gradske uprave, svih korisnika proračuna za tri mjeseca, dok sebi i svojim zamjenicima plaću umanjujem za 15 posto. Uz to će se obustaviti isplata uskrsnice, regresa za godišnji odmor i božićnice", rekao je gradonačelnik Ninčević.

Bez naknade za rad tim su mjerama ostali članovi upravnih vijeća i političke stranke. Osim toga, rekao je Ninčević, ukinute su sve manifestacije do 30. lipnja, a u slučaju da se održi Solinsko kulturno ljeto proračun će im biti smanjen za 30 posto. ​Među ostalim su odgođene i nepokrenute javne nabave​, a svota za razvoj poduzetništva povećana je sa 700 tisuća kuna na milijun kuna.

Roditelji će dok traju mjere biti oslobođeni participacije u cijeni vrtića, građani koji su ostali bez posla za vrijeme pandemije se oslobađaju plaćanja komunalne naknade, a ukinuto je i plaćanje na svim javnim parkiralištima do 15. svibnja.