nakon tragedije

Gradonačelnik Šibenika o zločinu: Spojio se vražji trokut

31.01.2021 u 19:36

Bionic
Reading

Građani Šibenika su i dalje uznemireni i šokirani stravičnim zločinom, ljudima pokošenima rafalima iz automatskog oružja usred bijela dana. I to ljudima iz svijeta poduzetništva, dobro poznatima javnosti. Gradonačelnik Šibenika unatoč svemu tvrdi: Šibenik je miran i siguran grad

"Sama činjenica da imate petero mrtvih u ovoj nemiloj priči izaziva šok, upravo zato što se radi o mirnom gradu, gradu u kojem nismo svjedočili takvom događanju i ja ljude razumijem. Činjenica je da se ne radio o obračunu unutar kriminalnog miljea nego se radi o nesređenim poslovnim odnosima niza vinovnika. Činjenica je da je policija zaista odradila posao vrlo korektno i kvalitetno bez velikih spektakularnih akcija tako da je grad normalno funkcionirao", rekao je za HRT šibenski gradonačelnik Željko Burić.

"Poznavao sam te ljude, oni su živjeli i radili u mojem kvartu. To je izuzetno teško. Kad čujete vijest i kad možete spojiti lik i osobu onda to izaziva nelagodu", dodao je.

"U ovom konkretnom slučaju spojio se vražji trokut. To je emocionalna psihička nestabilnost zbog osobnih poslovnih problema, pandemijska situacija koja je sve poduzetnike dovela u nemoguću situaciju koju nisu mogli predvidjeti i najvažnije - laka dostupnost oružja", rekao je Burić.

  • +30
Ubojstvo na području Šibenika Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX