TRI I POL GODINE ZATVORA

Gradonačelnik potrošio 6.000 eura na mobitel

22.03.2011 u 15:35

Bionic
Reading

Julio Álvarez González još dugo pamtiti svoj mobilni uređaj, kao što će se s nostalgijom sjećati kako je nekada davno, u boljem svijetu, bio gradonačelnik. Čovjek je osuđen na tri godine zatvora zbog telekomunikacijskog računa od 6.000 eura i pokušaja prikrivanja tragova

Zašto bi muškarac potrošio toliku sumu na mobitel znamo unaprijed. Radilo se o ženi s kojom je gradonačelnik mjesta La Puebla del Río navodno bio u ljubavnom odnosu i s kojom je napravio ceh od 6.098 eura od rujna 1999. do veljače 2000. na računu od službenog mobitela. Navodno je zvao i seks linije.

Julio Álvarez González potom je pokušao prikriti tragove moleći lokalnog vijećnika da mu pomogne kod operatera, plan je propao, a gradonačelnik se branio na sudu da se radilo o humanitarnim pozivima u kojoj je pokušao pomoći unesrećenoj ženi. Porota je pak zaključila da je neuvjerljiv te, nakon što je dokazano da je htio prevariti sud, dodijeljena mu je kazna od tri i pol godine zatvora.

Pomoćnik iz vijećnice koji je pak pokušao srediti telekomunikacijski izvještaj pokupio je šest mjeseci zatvora.

Kakogod, tri godine za 6.000 eura izgleda i zvuči prebrutalno. Jedno je sigurno, ako je i preživjelo kakvo romantično sjećanje na davne dane, sada je definitivno sudski okončano.