UZAVRELI POLITIČKI OSIJEK

'Gradonačelniče, ne inati se!'

18.04.2013 u 13:22

Bionic
Reading

Osječki HDZ i Stranka umirovljenika na današnjoj su konferenciji za novinare pozvali osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala da se ‘ne inati’ s građanima te da ostvari programe za koje još ima vremena.

Po riječima HDZ-ova kandidata za osječkoga gradonačelnika Dražena Vidovića, ‘sramota je da gradonačelnik traži od vlade da pomogne u izgradnji doma za stare i nemoćne’ kad je to grad Osijek davno mogao sam riješiti.

Vidović je istaknuo kako ta stranka sa Strankom umirovljenika ima gotove projekte za izgradnju dvaju objekata za umirovljenike, kojih je Osijeku 25.000 i kojima je iznimno teško dobiti smještaj u domu na koji se čeka i do sedam godina.

Projekti se odnose na izgradnju dva doma za starije i nemoćne osobe, jedan površine 8500 metara četvornih u koji bi se moglo smjestiti 350 umirovljenika i zaposliti 80 osoba raznih struka te drugi površine 2500 metara četvornih za smještaj 150 osoba i 40 radnih mjesta, rekao je Vidović.

Dodao je kako bi se u njih uložilo oko 90 milijuna kuna te da bi se njihova izgradnja financirala novcem investitora, koji već postoji, novcem grada Osijeka i uz pomoć mjerodavnog ministarstva.

U izgradnju bi bila uključena domaća građevinska operativa i oko 400 osoba, rekao je. Poručio je osječkim umirovljenicima da će - izaberu li ga za gradonačelnika - za godinu i pol imati gotove domove umirovljenika.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Kramarić pozvao je osječkoga gradonačelnika da se ‘ne inati’, nego da se grad javi na javni poziv Ministarstva branitelja za sufinanciranje prilaza za osobe s invaliditetom s 1,5 milijuna kuna. Nažalost, prošle godine taj je poziv propao na štetu građana s posebnim potrebama, dodao je.

Predsjednik Stranke umirovljenika, koja je partner osječkome HDZ-u, Dragutin Medvidović rekao je kako i ‘nije za neku pohvalu gradonačelnikova izjava da će osječki umirovljenici - njih 10.000 koji imaju manje od 2000 kuna dobiti uskrsnicu od 200 kuna, kad se zna da su osječki umirovljenici još 2008. dobili 300 kuna’.

Pozvao je gradonačelnika da bude senzibiliziraniji za one koji najteže žive. Zamjerio je gradonačelniku Bubalu i županu Šišljagiću ‘što se nisu ni pojavili na sastanku kad je bilo riječi o izgradnji Regionalnog centra za dijabetes, a istodobno guraju ideju o izgradnji Regionalnog centra za gerontologiju u suradnji sa Suboticom’.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić posebno je zamolio novinare da jave policiji i stranci ako znaju bilo što o tome tko je nedavno automobilom udario poznatog Osječanina kojega svi od milja zovu Đokica i koji je ‘pravi brand grada Osijeka po svojemu osebujnom bohemskom stilu života’, a u poznim je godinama.