BANDIĆ NA SAVICI

Gradnja crkve ide. Preživio sam svašta pa ću i ovo

04.10.2016 u 14:30

Bionic
Reading

Bez obzira na brojne kontroverze oko gradnja crkve u parku na Savici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ni ne pomišlja odustati od gradnje

Gradonačelnik je najavio da će za 15 dana početi uređivati park na Trnjanskoj Savici u čijem se dijelu planira graditi crkva, čemu se protivi građanska incijativa 'Čuvamo naš park', koja predlaže da se crkvu gradi na nekoj od obližnjih zapuštenih parcela.

Sinoćnju molitvu pobornika gradnje crkve u tom parku gradonačelnik nije želio komentirati.

U parku ima mjesta i za jedne i za druge, petina ide na crkvu, a četiri petine parka ostaju građanima, rekao je. 'Ta napuhana priča ima svoj početak i kraj', kazao je i dodao da je tako bilo i s fontanama i s Cvjetnim trgom.

'Sve sam ja to preživio, preživjet ćemo i ovo. Sve u redu. I opet će ljudi ići u crkvu i park. Obnovit ćemo i park i bit će sve lijepo. Pričekajte 15 dana kad počnemo 'umivati' taj park. Bit će jedan od najuređenijih u gradu Zagrebu i svi će biti zadovoljni. Samo malo strpljenja i tolerancije i bit će sve o.k.', rekao je Bandić.

Gradonačelnik je na pitanja novinara odgovorio danas u središtu Zagreba, gdje su postavljene kosine za lakši ulazak osoba s invaliditetom u lokale.