'Odstupi, kriv si, dosta je'

Građanska inicijativa 'Zagreb te zove' poziva građane da izađu na prozore i balkone u 19 sati i uključe se u prosvjed protiv Milana Bandića

03.04.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Građanska inicijativa 'Zagreb te zove' organizira u petak u 19 sati prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom 'Odstupi, kriv si, dosta je' te poziva građane da izađu na prozore i balkone i uključe se u novi u nizu prosvjeda protiv gradonačelnika

Prosvjed će trajati pet minuta, a sve što prosvjednici trebaju učiniti jest da na svoje balkone i prozore stave prosvjedne plakate, te točno u 19 sati počnu lupati loncima, poklopcima i zviždati zviždaljkama.

Na taj način inicijativa želi gradonačelniku iskazati općenito nezadovoljstvo vođenjem grada, jer smatra da gradonačelnik nije dorastao aktualnoj kriznoj situaciji s obzirom na nedavni potres i COVID-19 pandemiju.

Na njihov poziv na prosvjed na facebooku je dosad odgovorilo 3300 ljudi, među kojima je 'lupanje loncima' potvrdilo 1400, a zainteresirano ih je 1800.

'Bahatost i bezobrazluk, dosegli su vrhunac. U ovim teškim vremenima kada volonteri,udruge i inicijative rade od 0-24 kako bi pomogli svome gradu, kvazigradonačelnik mu okreće leđa', stoji u pozivu građanima.

'Samouvjeren u činjenici da su zabranjena javna okupljanja, ruga se stanovnicima grada koji nije nikada volio, ni poštivao. Osim što se na njemu obogatio', dodaje se.

Građane stoga pozivaju da uzmu zviždaljke u ruke i stave transparente na balkone i prozore.

'Neka nas čuje i on i vladajući, koji s obzirom na krizno razdoblje mogu gradonačelnika smijeniti s dužnosti. Odstupi, kriv si, dosta je! Ti si najgora elementarna nepogoda koja je zadesila Zagreb ikada', poručuju gradonačelniku iz inicijative.

Budući da javna okupljanja i govori trenutno nisu mogući, Inicijativa objavljuje video snimke izjava podrške, među ostalima i HNS-ovog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka, SDP-ovog gradskpog zastupnika Mateja Mišića, arhitektice Marine Pavković, glumca Damira Šabana, komičarke Marine Orsag, gradskih zastupnika Marka Torjanca i Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš).