ČEKANJE PO NESNOSNOJ VRUĆINI

Građanima na Velesajmu danas podijeljeno 1500 boca vode, evo što poručuju iz Grada Zagreba

24.06.2021 u 17:00

Bionic
Reading

Nastavno na informacije o velikim gužvama u redovima za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu, a uzimajući u obzir toplotni val koji je zadesio Zagreb, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet je u dogovoru s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem jutros u 10.45 sati naložio da se građanima podijeli voda, a to su učinili zaposlenici Ureda za hitne situacije uz pomoć volontera Crvenog križa, priopćili su iz Grada Zagreba u četvrtak

Podijeljeno je oko 1500 boca vode od 0,5 litara, a zbog visokih temperatura na spomenutoj lokaciji su postavljeni i suncobrani. Građanima će i u petak biti osigurana voda.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

'Podsjećamo kako još uvijek nije izdan javni poziv za masovno cijepljenje, pa molimo građane koji nemaju potvrđen termin da ne dolaze na cijepljenje. Prema naputku iz Ministarstva zdravstva, taj bi javni poziv trebao uslijediti kroz nekoliko dana, pa će putem njega svi punoljetni građani moći primiti prvu dozu cjepiva na nekoliko punktova u Gradu Zagrebu u razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja, a o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena', priopćili su iz Grada Zagreba.

  • +12
Redovi za cijepljenje protiv COVID-a na Velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

U međuvremenu se oglasio HZJZ, poručujući da u Zagrebu od srijede kreće cijepljenje bez najave i naručivanja. Izjasnio se i Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', najavljujući kako će idući tjedan od utorka do petka, biti dani 'otvorenih vrata' gdje će ostala tri cijepna punkta, dakle ne Velesajam, nego Dom sportova, Jelkovec i Malešnica biti otvoreni za cijepljenje bez prethodne najave.

'Stalni unos tekućine, posebice kod starijih osoba, koji zbog dobi nemaju izražen osjećaj žeđi te izbjegavanje direktnog sunca i nošenje laganije odjeće neke su od preporuka za ponašanje prilikom visokih temperatura. Pravovremenom brigom i postupanjem možemo se zaštiti od negativnih posljedica toplinskog udara', podsjećaju iz Grada Zagreba.