ANKETA HTV-A

Građani vide spas u Rohatinskom, on se ne želi kandidirati

03.04.2011 u 17:45

Bionic
Reading

Prema rezultatima ankete koju je HTV proveo u suradnji s agencijom Hendal, SDP u ovom trenutku uživa potporu 16,2 posto birača, a HDZ 6,8 posto. Slijede HNS sa 3,3 posto i Milan Bandić s tri posto potpore birača. Anketa je provedena na nacionalno reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika

Mnogo je onih koji ne znaju za koga bi glasovali i koji neće izaći na izbore, više od 58 posto. Čak 33,7 posto građana smatra da bi nas guverner HNB-a Željko Rohatinski mogao izvući iz krize. Daleko iza njega su šef oporbe Zoran Milanović sa 5,3 posto i premijerka Jadranka Kosor sa 5 posto potpore.

Na pitanje tko može zemlju izvući iz krize, dakle, tko bi bio premijer da se pita građane, odgovor u anketi prije mjesec dana bio je isti - guverner HNB-a Željko Rohatinski. Stoga ponovno kruže spekulacije oko političkog angažmana guvernera Rohatinskog, odnosno da bi se mogao pojaviti na listi HSLS-a. No sve to guverner je demantirao.Rohatinski je za Dnevnik HTV-a ponovo izjavio da nema političkih ambicija i da se neće kandidirati na idućim izborima.

No, rekao nam je i da u svemu tome »ima nešto puno važnije, a to je rastuće uvjerenje da pojedinac može zemlju izvući iz krize.

'To predstavlja jasnu poruku političkim strankama i institucijama države, i nadam se da će iz toga izvući odgovarajući zaključak, kako prije, tako i nakon izbora', poručuje Rohatinski,