udar groma

Građani Otočca i Vrhovina oprez, potrebno je prokuhavati vodu iz vodovoda

14.12.2023 u 17:45

Bionic
Reading

Zbog udara groma i kvara na uređaju za kloriranje vode na Crpnoj stanici Ličko Lešće, građani Otočca i Vrhovina, te naselja Krasno moraju tijekom četvrtka i u petak preventivno prokuhavati vodu iz vodovoda, a normalizacija vodoopskrbe se očekuje najkasnije do petka navečer

Gradonačelnik Otočca Goran Bukovac pojasnio je Hini da je voda i sada ispravna za piće, jer još nisu potrošene vodospreme, odnosno zdrastveno ispravne rezerve pitke vode, no da je u kvaru dio nadzorno upravljačkog sustava na Crpnoj stanici Ličko Lešće, pa nije moguće tretiranje vode klorom, a bez dezinfekcije voda bi postepeno postala neispravna, što bi se moglo dogoditi uskoro, pa je bolje ne riskirati“.

Razlog kvara je grom koji je udario u aparat za tretiranje vode s klorom tijekom nevremena u srijedu predvečer. U jednom je trenutku bilo problema i s opskrbom strujom zbog strujnog prekida na dalekovodu, a monteri HEP-a su, rekao je Bukovac, kvar otklonili još jučer navečer.

Gradonačelnik moli građane za strpljenje, te naglašava da se ne radi o loše održavanom sustavu, već o višoj sili, štoviše, da je u vodoopskrbni sustav ove godine uloženo 400.000 eura.

„Ta su ulaganja dala su rezultata, bitno su smanjeni gubici vode, što se vidi čak i po smanjenoj potrošnji struje za rad crpki, a koliko se manje vode crpi i distribuira, odnosno koliko su manji gubitci, znat ćemo početkom siječnja, kada će Komunalac dati konkretne podatke za svih 12 mjeseci ove godine“, rekao je Bukovac.

Komunalac je najavio da će o normalizaciji kvara na klorinatorskoj stanici građane obavijestiti putem internetske stranice odmah nakon sanacije kvara.