ŽELE NOVE DOKUMENTE

Građani nesalomljivi: Opet dugačak red pred policijom

04.07.2013 u 14:04

  • +3

Velike gužve ispred PU zagrebačke zbog izdavanja novih osobnih iskaznica

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

Iako su u više navrata iz MUP-a apelirali na građane da ne dolaze vaditi nove osobne iskaznice ako im stare nisu istekle i danas je u Petrinjskoj svejedno vladao kaos. Otkada se 10. lipnja promijenio Zakon o osobnoj iskaznici, gužva se u Petrinjskoj ne smanjuje, a danas je red bio impresivne dužine

Uz građane kojima je uistinu istekla stara osobna iskaznica ili su je izgubili, u redu su čekali i oni koji su odlučili osobne izvaditi svojoj djeci, jer prema novom zakonu i novorođenčad može imati osobne iskaznice, a roditeljima je to jeftinije nego izvaditi putovnicu te oni koji su odlučili izvaditi nove osobne koje uz postojeće podatke sadrže i OIB, iako im stare još vrijede. A upravo su oni najveći krivci za ovakve gužve jer se sa svim iskaznicama izdanim poslije 1. siječnja 2003. normalno može putovati unutar granica EU-a.

'Mogu samo još jednom apelirati na građane da ne dolaze ako ne moraju. Ako nije neophodno, nemojte mijenjati osobnu', poručivali su u više navrata iz zagrebačke, ali i drugih policijskih uprava.
Jučer se je fotoreporteru agencije Pixsell po izlasku iz PU u Petrinjskoj ulici požalio bračni par iz Zagreba da izgledaju izobličeno na novim osobnim iskaznicama. 'Lica su nam izdužena, odnosno spljoštena u usporedbi s originalnom fotografijom', kazali su.