ZELENA VOŽNJA

Grad Zagreb kupuje 18 električnih automobila za 7,3 milijuna kuna

08.06.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Grad Zagreb raspisao je natječaj za nabavu 18 vozila za potrebe Vodoopskrbe i odvodnje, procijenjene vrijednosti 7,3 milijuna kuna. Traže se dva električna osobna vozila, tri hibridna 'plug in' vozila i trinaest električnih vozila M1 kategorije

Sva vozila moraju biti bijele boje, a Grad je u proračunu za 2016. osigurao 2,8 milijuna kuna. Hoće li se za nabavu koristiti i subvencija bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, iz natječaja nije vidljivo.

Početkom lipnja u vozni park Zagrebparkinga stigla su dva električna dostavna vozila koja su kupljena vlastitim sredstvima uz subvenciju 35 posto bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o Peugeot partneru s kojim Zagrebparking planira ostvariti izravne energetske i financijske uštede.

Prošle godine u srpnju, u pet javnih garaža, uz subvenciju 40 posto bespovratnih sredstava FZOEU, postavljene su punionice za besplatno punjenje električnih vozila.

I dok Holding najavljuje sve veću nabavu električnih vozila, Grad Zagreb raspisao je koncem travnja natječaj za nabavu 277 vozila, što za Grad, što za Holding, putem operativnog leasinga ukupne vrijednosti 55,2 milijuna kuna s PDV-om.

Mediji su tada otkrili da je Bandić odlučio naručiti i limuzinu za sebe, a prema traženim tehničkim specifikacijama, gradonačelnik je pikirao novi BMW 7, što je on demantirao. Hoće li Bandić sjesti u BMW 7 ili u neku drugu limuzinu, trebalo bi biti poznato uskoro jer rok za dostavljanje ponuda istekao je jučer.