PRVE REAKCIJE

Grabar Kitarović i Plenković zgroženi tragedijom na Kajzerici koja je potresla cijelu Hrvatsku

02.08.2019 u 10:51

Bionic
Reading

Zločin u zagrebačkom naselju Kajzerica, u kojem je 36-godišnji taksist u četvrtak navečer ubio šest osoba, da bi potom oduzeo sebi život, već izaziva prve reakcije javnosti

Podsjetimo, policija je objavila da je na mjestu tragedije u Cimermanovoj ulici u Zagrebu pronađeno šest mrtvih osoba, tri žene, dva muškarca i maloljetna muška osoba. Nakon masakra počinitelj je pobjegao u Brezovicu te si je oduzeo život.

Iako policija još uvijek nije objavila motiv za taj strašni čin, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u reakciji na Twitteru kaže kako osuđuje rješavanje problema 'obračunom i osvetom'.

'Zgrožena sam strašnom tragedijom koja se sinoć dogodila u Zagrebu, u kojoj je bešćutno pobijena cijela obitelj. Oštro osuđujem svako nasilje, a pogotovo rješavanje problema obračunima i osvetom. Iskazujem duboko žaljenje i izražavam sućut zbog nevinih žrtava. Očekujem od svih nadležnih institucija da preživjelom djetetu osiguraju potrebnu skrb', tvitala je predsjednica.

Zvjerski zločin na Kajzerici osudio je i premijer Andrej Plenković.

'U ime Vlade RH izražavam duboko žaljenje i sućut zbog strašnog zločina koji se dogodio sinoć u Zagrebu. Policija je poduzela sve da brzo otkrije počinitelja teških ubojstava i nastavlja istraživati okolnosti monstruoznog čina koji je duboko potresao i uznemirio cijelu Hrvatsku', napisao je Plenković na twitteru.

  • +21
Višestruko ubojstvo na Kajzerici Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL