RAZGOVOR ZA HRT

Grabar Kitarović: Reforma školstva se ne smije izjednačavati s pojedincima

11.06.2017 u 19:59

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala je intervju HRT-u u kojem je govorila o tome kakvo obrazovanje trebamo i što misli o reformi školstva

'Nastojim osvješćivati o tom pitanju, budući da reforma obrazovanja mora biti šire obuhvaćena, počevši od samih ciljeva, strategije, informacije, a tek onda sam kurikulum', kazala je predsjednica u razgovoru za 3. Dnevnik HRT-a, dodavši kako riječ o budućnosti naše djece, a samim time i budućnosti države.

Govoreći o podijeljenosti društva vezano za reformu obrazovanja, Grabar Kitarović je naglasila kako obrazovanje mora biti lišeno politizacije i ideologizacije.

'Podržavam sve koji se zalažu za reformu školstva u Hrvatskoj i to ću nastaviti činiti. Međutim, to treba biti nacionalni projekt iza kojega ne smije stajati nijedno pojedinačno ime. Pozivam roditelje, nastavnike, profesore i ravnatelje i odgajatelje da se uključe u projekt kako bi od reforme učinili najbolji mogući projekt', kazala je predsjednica.

Pritom je upozorila kako 'nemamo vremena, jer Hrvatska mora sprintati kako bi dostigla razvijene države', zaključila je Grabar Kitarović.