ČESTITKE DRŽAVNIH DUŽNOSNIKA

Grabar Kitarović i Jandroković pravoslavnim vjernicima: Mir Božji, Hristos se rodi!

05.01.2018 u 15:52

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku vjernicama i vjernicima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru i Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću

'Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' srdačno čestitam Božić sa željom da mir ovog blagdana uđe u svako srce i svaki dom te da ga svi provedu okruženi ljubavlju svojih najmilijih', navodi se u predsjedničinoj čestitki vjernicama i vjernicima. 

'Tradicijskim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' srdačno čestitam Božić Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj i želim svako dobro u 2018. godini. Radost Božića kao blagdana mira, obiteljskog i vjerničkog zajedništva neka nam svima bude svjetlo na putu izgradnje svakog dobra naše zajedničke domovine Hrvatske', navodi se u čestitki koju je predsjednica uputila Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću.

Čestitka i predsjednika Hrvatskog sabora

'Božić je najradosniji dan u godini za sve koji iskreno vjeruju i poštuju Isusa Krista. Stoga želim da vam proslava Kristovog rođenja protekne u vjeri, radosti, miru, ljubavi, privrženosti, obiteljskom zajedništvu te u duhu dijeljenja, međusobnog uvažavanja, povjerenja i tolerancije. Mir Božji – Hristos se rodi!', navodi Gordan Jandroković u čestitki.

  • +7
Pravoslavni Badnjak Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan

Vukovar: Župan Galić i gradonačelnik Penava čestitali Božić pravoslavnim vjernicima

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak su uputili božićne čestitke vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u toj županiji, u kojima su im poželjeli mira, zdravlja i razumijevanja.

'Svim žiteljima Vukovarsko-srijemske županije koji slave Božić po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen Božić. Neka svima radost i svjetlost Božića donese mnogo zdravlja, mira, radosti i razumijevanja', poručio je župan Božo Galić, uz tradicionalni pozdrav 'Mir Božji, Hristos se rodi!'.

Mira, obiteljske sreće i zdravlja sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti za Božić je poželio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 'Svim građankama i građanima Grada Vukovara, koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke i najbolje želje u ime Grada Vukovara i svoje osobno. Želim vam blagoslovljen Božić ispunjen zdravljem, mirom, obiteljskom srećom i radosti', piše u čestitki gradonačelnika Ivana Penave.