DARINKO KOSOR U ŽUPANJI

'Goreg saziva Sabora nije bilo u dvadeset godina'

29.10.2011 u 17:02

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS Darinko Kosor poručio je danas u Županji, tijekom predstavljanja gospodarskog programa stranke, kako HSLS očekuje dobar rezultat na predstojećim izborima jer, kako je kazao, nudi kvalitetne mjere gospodarskog oporavka i daljnjeg razvoja Hrvatske

Izrazio je zadovoljstvo što je jučer raspušten Hrvatski sabor jer, rekao je, 'gorega saborskog saziva od raspuštenog nije bilo u dvadeset godina hrvatske samostalnosti'.

'Nadamo se da će nakon 4. prosinca novi saziv Sabora biti bolji i da će voditi računa o građanima, koji i biraju saborske zastupnike', rekao je Kosor dodajući kako bi sve političke stranke koje su opterećene aferama trebale na izborima i snositi posljedice za te afere.

'Građani sve vide i sve čuju', ocijenio je ustvrdivši kako nakon izbora HSLS neće 'sigurno surađivati s HDZ-om i HSS-om', dok će suradnja s drugim strankama ovisiti o realizaciji zajedničkih programa.

Gospodarski strateg HSLS-a Josip Budimir naveo je kako se HSLS u sklopu mjera za podizanje konkurentne sposobnosti hrvatskog gospodarstva zalaže za fleksibilizaciju radnog zakonodavstva, reformu državne uprave i restrukturiranje državnih poduzeća.

'Kada je riječ o rješavanju nelikvidnosti, predlažemo produženje rokova plaćanja PDV-a s 30 na 60 dana, što bi gospodarstvu ostavilo oko 3,5 milijardi kuna, a kada je u pitanju poticanje investicija, smatramo da bi trebalo ukinuti komunalne i vodne doprinose, a monopoliste komunalna poduzeća koja imaju koncesiju za komunalne poslove, od HEP-a do lokalnih komunalnih poduzeća, lišiti monopola', poručio je Budimir

HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir zauzeo se i za smanjenje troškova oporezivanja rada, ocjenivši kako hrvatske plaće nisu velike ali su veliki nameti na plaćama te se stoga HSLS zalaže za podizanje neoporezne osnovnice sa 1.800 na 3.000 kuna kao i uvođenje jedinstvene porezne stope od 23 posto na poreze na dobit i na poreze na dohodak.