na terenu hitna pomoć

[FOTO] Požar u Splitu stavljen pod kontrolu, jedna žena ozlijeđena

24.11.2019 u 10:10

Bionic
Reading

Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik i proširio se na još jedan stan. Stavljen je pod kontrolu oko 11.18 sati. Iz stana i dalje suklja dim, no otvorenog plamena, kako su potvrdili iz Vatrogasnog operativnog centra, više nema

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija.

Prema prvim informacijama gašenje je bilo otežano jer su stanovi smješteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce. U tijeku je gašenje, a stanarima je savjetovano da se ne kreću po stubama zbog velike količine dima.

Jedna žena je ozlijeđena, ali nije riječ o opeklinama već o ozljedama zadobivenim od stakla. Naime, od topline plamena pucala su stakla na zgradi što je vjerojatno bilo uzrok nesreće.

Osim nje, lakše su ozlijeđena i tri vatrogasca koji su se nagutali dima, no vrlo brzo su se vratili natrag na posao i nastavili gasiti požar.

  • +25
Split: Požar u stanu stambene zgrade na Trsteniku Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL