PRISAVSKE PRETUMBACIJE

Goran Rotim odlazi, a Nemčić postaje v. d. ravnateljice Programa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.01.2014 13:11
  • Objavljeno 02.01.2014 u 12:31
Zoran Šprajc, Marija Nemčić i Goran Rotim

Zoran Šprajc, Marija Nemčić i Goran Rotim

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na zahtjev Glavnog ravnatelja HRT-a, Goran Rotim stavio je na raspolaganje mandat ravnatelja Programa te sa sutrašnjim danom preuzima dužnost Urednika medijskih sadržaja u Informativnom medijskom servisu HRT-a. Za novog ravnatelja Programa bit će uskoro raspisan natječaj, a u prijelaznom razdoblju, poslove i zadatke ravnatelja programa obavljat će Marija Nemčić, ravnateljica Produkcije HRT-a

S Prisavlja su poručili kako su najvažniji i najzahtjevniji zadaci HRT-a u 2014. intenziviranje aktivnosti restrukturiranja te stvaranje snažnog Informativnog medijskog servisa, a Rotimovo dugogodišnje novinarsko i uredničko iskustvo, ističu, bit će iznimno važno za reafirmaciju HRT-a na tom području.

Uspostavljanje integriranog IMS-a i podizanje kvalitete informativnih programskih sadržaja od presudnog su značaja za novu strategiju i razvoj HRT-a.

'Glavnom ravnatelju i svim kolegicama i kolegama zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji. Zajedničkim smo zalaganjem ostvarili prve zamjetne rezultate u programima HRT-a. Spreman sam za nove radne zadaće na HRT-u u integriranom Informativnom medijskom servisu', izjavio je Goran Rotim.

Podsjetimo, početkom studenog 2013., ravnatelj Programa HRT-a Goran Rotim predložio je, a glavni ravnatelj Goran Radman prihvatio razrješenje Zorana Šprajca s mjesta rukovoditelja Informativnog medijskog servisa HRT-a. Na Šprajcevo mjesto za privremenog šefa IMS-a postavljen je novinar i urednik Tomislav Špoljar

Šprajca su nadređeni maknuli s rukovodeće funkcije samo pet mjeseci nakon što su ga imenovali pod izlikom da je kasnio u provođenju brzih promjena u informativnom programu. Iz ogranka HND-a na HRT-u Šprajcovu su smjenu nazali skandaloznom. 'Svatko tko imalo poznaje stanje unutar IMS-a zna kako za određene procese treba vremena, ali i da se oni provode prema parametrima koje je sa svojim timom postavio upravo Goran Radman', upozorili su iz HND-a.

Podsjetili su kako je smijenjeni Zoran Šprajc dobio najveći broj glasova zaposlenika HRT-a u legalnoj proceduri koju je proveo glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. Isto se, također su podsjetili, ne može reći za Gorana Rotima, koji nije dobio takvu aklamacijsku potporu za mjesto ravnatelja Programa. Zaposlenici javne televizije u svom su izjašnjavanju za čelno mjesto u Programu HRT-a u najvećoj mjeri poželjeli Mariju Nemčić, koja je danas upravo imenovana privremenom programskom ravnateljicom.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!