PROSVJED BRANITELJA

Glogoški čuva šator pa neće u Vukovar

14.11.2014 u 11:53

Bionic
Reading

U emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija razgovaralo se o braniteljskim prosvjedima i obilježavanju Dana sjećanja u Vukovaru gdje su se svi složili da bi ove godine sve trebalo proći bez incidenata. Svi se sjećaju prošlogodišnjih dviju kolona koje su pokazale jasnu podjelu. Ove godine - iz Stožera su poručili - kako se nadaju da to toga neće doći, iako kažu, teško je kontrolirati toliko ljudi

'Za svakoga ima mjesta i mora ga biti', kazao je Vladimir Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na pitanje hoće li i ove godine biti dvije kolone. Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida iz Domovinskog rata, izjavio je da neće ići u Vukovar jer prosvjed branitelja traje i ne može ostaviti šator. 'Mi ostajemo ovdje u Zagrebu jer šator ne smije pasti', kazao je Glogoški za HRT.

HDSSB-ov Josip Salapić kazao je da je za očekivati i dodatne tenzije u Vukovaru zbog izlaska Vojislava Šešelja iz haškog zatvora. 'Dokazani ratni zločinci dižu tenzije pred Dan sjećanja na Vukovar, pozivaju ponovno na veliku Srbiju, na rat, na granice do Virovitice, i na to Haški sud šuti, šuti i hrvatska Vlada koja nije rekla ništa o tome', upozorio je Salapić. Vladimir Iljkić se nada da će u Vukovaru sve biti kako treba i da će branitelji smoći snage da u toj koloni budu dostojanstveni. 'Hrvatski branitelji u Vukovaru sigurno neće raditi incident, nije ga bilo ni prošle godine', kazao je Iljkić.