ZAGREPČANIN NA MORU

Gliserom udario u gumenjak i ozlijedio Nijemce

24.06.2011 u 16:55

Bionic
Reading

Na moru između otoka Raba i Paga, u blizini mjesta Kampor, 22. lipnja oko 10 sati sudarila su se dva plovila, pri čemu je teške tjelesne ozljede zadobio 53-godišnji njemački državljanin, a njegova 51-godišnja suputnica lakše, priopćila je PU primorsko-goranska

Policijski službenici Policijske postaje Rab i Lučke kapetanije utvrdili su da su se sudarili gumeni čamac dužine 5,10 metara, kojim je upravljao 53-godišnji njemački državljanin, i gliser rapskih oznaka dužine 6,48 metara, kojim je upravljao 51-godišnji Zagrepčanin.

Njemački državljanin je plovio od Suhe Punte prema Rabu, a Zagrepčanin od Luna prema Kamporu. U trenutku zaobilaženja zbog nepoštivanja pravila o izbjegavanju sudara na moru došlo je do sudara plovila. Zagrepčanin je prednjim dijelom glisera udario u lijevi prednji dio gumenjaka i tako ozlijedio turiste na njemu.

U Domu zdravlja Rab pružena im je prva pomoć pa su helikopterom HRZ-a prebačeni u riječku bolnicu. Materijalna šteta na plovilima se procjenjuje na oko 40.000 kuna.