zadar

Glavni urednik Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić optužen za povredu privatnosti djeteta jer je objavio slike silovane maloljetnice

06.05.2020 u 11:18

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je 4. svibnja optužnicu protiv vlasnika i glavnog urednika Hrvatskog tjednika iz Zadra Ivice Marijačića (62), zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta, opisano i kažnjivo po Kaznenenom zakonu

Marijačić je, prema optužnici, 23. i 24. listopada 2019. objavio fotografije djeteta (žrtve) najprije putem društvene mreže Facebook, a potom i u svom tjedniku i na taj način učinio ih dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost, piše Zadarski.hr.

Riječ je o slučaju silovanja i seksualnog iskorištavanja maloljetnice od strane sedmorice mladića iz okolice Zadra u listopadu prošle godine. Glavni urednik Hrvatskog tjednika pisao je da je cijeli slučaj izmišljen, odnosno da nije bilo grupnog silovanja te da je žrtva dobrovoljno pristala na seksualne odnose s grupom mladića tijekom godine dana. Također je objavio i njezine slike na naslovnoj stranici i unutar tjednika.

Više o slučaju pročitajte na sljedećoj poveznici: >>> Vlasniku Hrvatskog tjednika kaznena prijava zbog teksta o silovanju u Zadru, SOA istražuje curenje podataka iz policije, a sudac dobiva prijetnje smrću!